14 Ιουν 2015

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟΥΣΗ


Tου Απόστολου Δεδουσόπουλου:
Μία δήλωση, δύο θέματα.
1. Το είδα σε ανάρτηση φίλων να αναρωτιέται : "Να συνεννοηθούμε όμως πριν τι σημαίνει κυβερνάς αριστερά. Τι πάει να πει αριστερή δικαιοσύνη; Τι πάει να πει αριστερή αστυνομία; Τι πάει να πει αριστερό πανεπιστήμιο; Που ζουν αυτοί στη Βόρειο Κορέα;". Είπα να απαντήσω σ' αυτό, αλλά προκύπτει κάτι περισσότερο.
Λοιπόν: Αν δεν κατέχεις "τι είναι η αριστερή κυβέρνηση, κακώς είσαι εκεί που είσαι. Γιατί θεωρείς την κυβέρνηση και την πολιτική μόνο ως απλή διαχείριση, τυπική και άνευ εναλλακτικών λύσεων και επιλογών. Αλλά να σε διευκολύνω, αν και δε το θεωρώ αποτελεσματικό.
Αριστερή δικαιοσύνη σημαίνει ισότητα απέναντι στο νόμο. Να μην κρίνει ο δικαστής από ο ποιος δικάζετα και πόσο πλούσιος ή "επιφανής" (άντε μην τα πάρω τώρα χοντρά) είναι, αλλά με το τι έχει κάνει.
Αριστερή αστυνομία είναι η αστυνομία που προστατεύει τον πολίτη και τα δικαιώματά του, ένα από τα οποία είναι και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι (και όχι μόνο), η αστυνομία που δεν τα κάνει πλακάκια με τους ναζί και τους χουνταίους, η αστυνομία που δε χρειάζεται προστάτη - υπουργό, γιατί κάνει καλά τη δουλειά της
Αριστερό πανεπιστήμιο είναι το πανεπιστήμιο που δεν συναλλάσσονται τα μέλη του μεταξύ τους, με παραγοντες φοιτητών, με εταιρείες και με το πολιτικό σύστημα, αλλά λειτουργούν με αναφορά στην επιστήμη που διακονούν και την συνείδησή τους. Προφανώς γνωστα (;) ακόμη και σε σας
2. Το καλύτερο:
Μας λέει ο κ. Πανούσης:
"Δεν πέφτει ο Τσίπρας. Μπορεί να απαξιωθείς στα 42 σου, αλλά ένα κόμμα με 149 βουλευτές δεν πέφτει ακόμη και 130 να γίνουν" σημειώνει και συνεχίζει για το ενδεχόμενο εκλογών. "Αν χάσει τη δεδηλωμένη και πάει σε εκλογές, θα τις ξανακερδίσει - κατά πάσα πιθανότητα, μην κάνουμε και το σοφό. Το θέμα είναι με ποιον θα πάει σε εκλογές. Αν πάει με τους ίδιους και 160 να πάρει θα ξανάρθουμε στα ίδια προβλήματα που είπαμε και προηγουμένως".
Ο κ. Πανούσης, υπουργός στην κυβέρνηση της αριστεράς, δηλαδή το Ποτάμι εντός σας, σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ