Συλλογική δράση

Απόφαση Οργάνωσης Μελών Μοσχάτου ΣΥΡΙΖΑ

05/10/2015

Α. Εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος εκλογών 20ης Σεπτεμβρίου.

 • Το αποτέλεσμα και ιδιαίτερα με τα δεδομένα που υπήρχαν (διάσπαση – υπογραφή μνημονίου – σχέδιο αριστερής παρένθεσης) είναι μια μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ.
 • Τα επιμέρους αποτελέσματα δείχνουν μια απολύτως ταξική επιλογή των ασθενέστερων κοινωνικών τάξεων στον ΣΥΡΙΖΑ. Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό παράδειγμα η ενίσχυση του ΣΥΡΙΖΑ στον αγροτικό κόσμο, αν και την προεκλογική περίοδο η ΝΔ και τα κανάλια της διαπλοκής έπαιξαν κατά κόρο το θέμα της φορολογίας των αγροτών. Αυτό δεν εμπόδισε τους εργάτες γης και τους μικρομεσαίους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ.
 • Τα ταξικά χαρακτηριστικά της ψήφου είναι εμφανή και στην δική μας περιοχή της περιφερειακής ενότητας Νότιας Αθήνας με χαρακτηριστικό ότι τα ποσοστά διακυμάνθηκαν από δυτικά προς ανατολικά, από το 41,07% της δημοτικής κοινότητας Ταύρου στο 29,26% του δήμου Γλυφάδας, που αποτέλεσαν αντίστοιχα το μεγαλύτερο και μικρότερο ποσοστό της περιφερειακής ενότητας.
 • Η δεύτερη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛΛ σχηματίζεται σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό περιβάλλον από την προηγούμενη. Είναι σημαντικό να προσδιοριστεί η σχέση της με το κόμμα και να υλοποιηθούν δίαυλοι επικοινωνίας και παρέμβασης ανάμεσα στους δύο οργανισμούς.

Β. Αποτελέσματα Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

 • Στον Δήμο Μοσχάτου – Ταύρου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκέντρωσε ποσοστό 39,13% και στη δημοτική κοινότητα Μοσχάτου ποσοστό 37,85% με δεύτερη την ΝΔ με ποσοστό στον Δήμο 21,99% και στην δημοτική κοινότητα Μοσχάτου 24,1%.
 • Η αποχή και στο δήμο μας ήταν αυξημένη σε σχέση με τις εκλογές του Ιανουαρίου 2015, όσο ήταν αυξημένη και σε πανελλαδικό επίπεδο.

Γ. Απολογισμός της εκλογικής δουλειάς της ΟΜ Μοσχάτου

 • Στήθηκε εκλογικό περίπτερο στην κεντρική πλατεία Μεταμόρφωσης, που λειτούργησε συνέχεια, τις τελευταίες δέκα μέρες δε πριν τις εκλογές και τις πρωινές ώρες. Την ημέρα των εκλογών το εκλογικό περίπτερο έμεινε ανοιχτό όλοι την ημέρα και υπήρχε και διαθεσιμότητα αυτοκινήτου για την μεταφορά όσων μας το ζήτησαν.
 • Έγινε προεκλογική συγκέντρωση στην πλατεία Μεταμόρφωσης την Τρίτη 15-9 με ομιλήτρια την σ. Τασία Χριστοδουλοπούλου με σχετική επιτυχία. Η εκτίμηση της συντονιστικής γραμματείας είναι ότι θα μπορούσε να ήταν μεγαλύτερη.
 • Καλύφτηκαν και τα 34 εκλογικά τμήματα του Μοσχάτου από εκλογικούς αντιπροσώπους και υπήρχε παρουσία έξω από όλα τα εκλογικά συγκροτήματα.

Δ. Προγραμματισμός της ΟΜ

 • Αναδιοργάνωση της οργάνωσης. Εγγραφή νέων μελών, που μας πλησίασαν και βοήθησαν κατά την προεκλογική περίοδο.
 • Συζήτηση και προγραμματισμό για εκλογή νέας συντονιστικής γραμματείας, καθώς η μονοετής θητεία της υφιστάμενης έχει λήξει.
 • Οικονομική ενίσχυση καθώς οι αλλεπάλληλες εκλογές και η καλοκαιρινή περίοδος συνετέλεσαν στη δημιουργία χρέους περίπου 1150 ευρώ, που πρέπει να καλύψουμε.

Ε. Πολιτική δραστηριότητα της ΟΜ.

 • Ενίσχυση της κοινωνικής αλληλεγγύης και των δομών της.
 • Ενίσχυση στην επίλυση των τοπικών προβλημάτων και εντατικοποίηση της δημοτικής δουλειάς.
 • Συμμετοχή στον πολιτικό προβληματισμό και διάλογο και στην πορεία προς το συνέδριο του κόμματος στο τέλος του χρόνου ή στις αρχές 2016, αλλά και συμμετοχή στο γενικότερο πολιτικό προβληματισμό με ειδικές εκδηλώσεις – συζητήσεις.
 • ΝΕΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ – ΝΕΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ.
Η συνέλευση της Ο.Μ. Μοσχάτου. 

Γενική Συνέλευση Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου

22/07/2015

Στις 22 Ιουλίου 2015 πραγματοποιήθηκε η Γεν. Συνέλευση της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου με θέμα όλες τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις. Σ 'αυτή πήραν το λόγο και εξέθεσαν τις απόψεις τους ένας μεγάλος αριθμός συντρόφων και συντροφισσών. Λόγω της ευρύτητας και πολυπλοκότητας των συζητουμένων θεμάτων και των αποχρώσεων, λιγότερο ή περισσότερο έντονων, στις τοποθετήσεις των μελών, η Γενική Συνέλευση της οργάνωσης θεώρησε ότι δεν πρέπει να προχωρήσει σε μία απόφαση. Θεώρησε όμως σκόπιμο και επιβεβλημένο να καταθέσει προς τα αρμόδια κομματικά όργανα την κοινή συνισταμένη των αναλύσεων και απόψεων που ακούστηκαν, συνθέτοντας τις επί μέρους απόψεις, η οποία διαρθρώνεται σε 3 βασικούς άξονες και συνιστά μία εν πολλοίς ομονοούσα άποψη που εκφράζει σε μεγάλο βαθμό και το συνολικό κλίμα που επικράτησε στη συνέλευση.
 1. Ο τρόπος εκλογής της Κ.Ε. (χωριστές λίστες - ποσοστώσεις) από το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ είχε ως αποτέλεσμα όλες τις μετέπειτα πολιτικές και οργανωτικές αδυναμίες που ανάγονταν σε παλαιότερα μοντέλα μηχανισμών με κύριο χαρακτηριστικό το σύνθημα: "Ο ΣΥΡΙΖΑ είσαι εσύ" να καταστεί εξ αρχής κενό περιεχομένου (π.χ. εκλογή υποψηφίων για την Τοπική Αυτοδιοίκηση ή τη Βουλή, κατοχύρωση καταστατικών αρχών και πολλά άλλα), δηλαδή οι Ο.Μ. να μην εισακούονται από την Κ.Ε. και κατά συνέπεια να μη συνδιαμορφώνουν την πολιτική του κόμματος αλλά να βρίσκονται σε θέση θεατή που επικροτεί ή όχι τα τεκταινόμενα.
 2. Το να ομολογείται και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ότι έγιναν λάθη κατά τη διακυβέρνηση και τη διαπραγμάτευση και αναλαμβάνει την ευθύνη είναι θετικό μεν αλλά δεν αρκεί. Τα ερωτηματικά που εγείρονται είναι πολλά και η οργανωμένη βάση του ΣΥΡΙΖΑ απαιτεί να μάθει ποια είναι αυτά τα λάθη και υπό ποιες συνθήκες έγιναν.
 3. Τα μέλη της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου χωρίς να παραγνωρίζουν τα όσα θετικά έγιναν κατά την πεντάμηνη διακυβέρνηση, τόσο στο εσωτερικό της χώρας (νομοθετήσεις κ.ά) όσο και στο ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο (θέμα δημοκρατίας στην Ε.Ε. κ.ά.), δηλώνουν ότι: Παρά τις όποιες διαφωνίες τους για τον τρόπο άσκησης της εσωκομματικής και κυβερνητικής πολιτικής η οποία κατέληξε σε μία επαχθή συμφωνία, παραμένουν στις τάξεις του κόμματος με τις εξής βασικές προϋποθέσεις.
  1. Προσπάθεια από όλους για τη διατήρηση της ενότητας (χωρίς ισχυρισμούς που ανάγονται στη σφαίρα της παραψυχολογίας και μπερδεύουν τόσο τα μέλη όσο προπάντων την κοινωνία) στο βωμό της οποίας θα πρέπει να θυσιαστούν και να ταφούν οριστικά οι ιδεολογικοπολιτικές αγκυλώσεις που μας οδήγησαν στα σημερινά διχαστικά αποτελέσματα. Αλλιώς δεν θα υπάρχει μέλλον. Αυτό προϋποθέτει γρήγορη προσφυγή σε τακτικό συντροφικό και όχι παραταξιακό συνέδριο, με βάση το καταστατικό, για τον επαναπροσδιορισμό της στρατηγικής του κόμματος στις παρούσες συνθήκες με στόχο την αντιμετώπιση του μνημονιακού όλεθρου.
  2. Συγκροτημένη πορεία που θα εξασφαλίζει αφενός μεν τη μη διολίσθηση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησης σε στρογγυλεμένες απόψεις και προσωποπαγή σχήματα, αφετέρου δε θα εξασφαλίζει την ανακοπή στο μέλλον των οποιωνδήποτε επιπλέον οικονομικών και πολιτικών μέτρων θα επιχειρηθεί να επιβληθούν από τους δανειστές.
  3. Διεύρυνση των αντιθέσεων στην Ε.Ε. που αναδείχθηκαν από τη στάση κυρίως της Γερμανίας και των νεοφιλελεύθερων κύκλων και θεσμών στην περίπτωση της Ελλάδας.
  4. Παράλληλα με τα προηγούμενα άμεσες ενέργειες σε επίπεδο κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, εισφοροδιαφυγής, πάταξης λαθρεμπορίου καυσίμων, λειτουργίας των ΜΜΕ, παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας και όλων των τομέων εκείνων στους οποίους μία αριστερή κυβέρνηση πρέπει να δράσει προς όφελος της κοινωνίας και τη διατήρηση της εμπιστοσύνης της.


Κείμενο απόφασης συνέλευσης Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου

15/03/2015

Την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 η Ο.Μ. Σύριζα Μοσχάτου πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση των μελών της με θέμα την αποτίμηση του κειμένου απόφασης της Κ.Ε. του κόμματος της 3ης Μαρτίου - συμφωνία Eurogroup 20ης Φεβρουαρίου, αποτίμηση εκλογικού αγώνα, εκλογή νέας πολιτικής γραμματείας και γραμματέα - και τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.

Σύμφωνα με την εισήγηση του μέλους της Κ.Ε. σ. Νίκου Τσιγώνια, υπήρξε κοινή αντίληψη και ικανοποίηση μεταξύ των μέλών της Κ.Ε. του κόμματος τόσο για τον προεκλογικό αγώνα και την επιτυχία του Σύριζα στις εκλογές του Γενάρη όσο και για τις πρώτες ενέργειες της κυβέρνησης αμέσως μετά την εκλογή της, κυρίως σε ό,τι σχετίζεται με το αγωνιστικό διαπραγματευτικό στίγμα που άμεσα έδωσε.

Επίσης, η συμφωνία με τους ΑΝ.ΕΛ. αναγνωρίστηκε ως η μόνη εφικτή για τον άμεσο  σχηματισμό κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας. Σχετικά με τη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου, παρουσιάστηκε και αναλύθηκε η διαφορά αντιλήψεων μεταξύ της πλειοψηφίας των μελών της Κ.Ε. και μελών της Αριστερής Πλατφόρμας, κάτι που αποτυπώθηκε και με την κατάθεση τροπολογίας της τελευταίας, που τοποθετείται αντίθετα με την απόφαση της 20/2 και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή για τη χώρα.

Καθότι η προσέλευση μελών και φίλων στη συνέλευση της Κυριακής υπήρξε μεγάλη, υπήρξε αντίστοιχα ιδιαίτερα ικανοποιητικός αριθμός τοποθετήσεων (16) τα βασικά σημεία των οποίων θα μπορούσαν να συνοψιστούν στα εξής :

 • Ανάγκη διαρκούς και ευρύτερης στήριξης του λαού στην κυβέρνηση στον άνισο αγώνα που δίνει καθημερινά στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης στο εξωτερικό με δεδομένο τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων και την οικονομικά δεινή θέση της χώρας.
 • Ανάγκη επίσπευσης υλοποίησης του κυβερνητικού έργου, παρά τις δυσκολίες, που θα τονώσει ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη και στήριξη του λαού .(αν και από αρκετούς συντρόφους εκφράστηκε ανησυχία για το πόσο η απόφαση του Φλεβάρη στο Eurogroup αφήνει τέτοια περιθώρια)
 • Προβληματισμός για την αδυναμία διατύπωσης ξεκάθαρων κυβερνητικών προθέσεων σε πολύ σημαντικούς τομείς όπως το δημόσιο και οι ιδιωτικοποιήσεις, η παιδεία, το παραγωγικό μοντέλο ανασυγκρότησης της χώρας.
 • Ανάγκη άμεσης ρήξης με το εγχώριο πολιτικό, τραπεζικό και μιντιακό κατεστημένο.
 • Δυσαρέσκεια για φαινόμενα παραγοντισμού από ορισμένα προβεβλημένα στελέχη του κόμματος, οι θέσεις των οποίων είναι αντίθετες με τις αποφάσεις του συνεδρίου και οι οποίες αξιοποιούνται εναντίον μας επικοινωνιακά από εγχώριες και μη συστημικές δυνάμεις.
 • Τέλος, δυσαρέσκεια από την υπερπροβολή ορισμένων στελεχών σε Μ.Μ.Ε και ανάγκη αποκατάστασης της επικοινωνίας με το λαό περισσότερο μέσα από την άμεση επαφή με τη βάση και λιγότερο μέσα από την τηλεόραση.

Ψηφίσματα της ανοιχτής συνέλευσης Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου

01/03/2015

Ψήφισμα 1


Η συνέλευση της οργάνωσης μελών Μοσχάτου ομόφωνα καλεί τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην κάνουν χρήση των προνομίων του βουλευτικού αυτοκινήτου και της απόσπασης και δεύτερου αστυνομικού στην υπηρεσία τους. Η αριστερά ήταν, είναι και θα είναι πρωτοπόρα ηθική κοινωνική δύναμη.

Θέμα: Η παρουσία κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ στα τηλεοπτικά μέσα ενημέρωσης.


Ψήφισμα 2


Η συνέλευση των μελών της Οργάνωσης Μοσχάτου μετά από συζήτηση διαπιστώνει προβλήματα στην παρουσία των κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών στα τηλεοπτικά κανάλια. Η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να διατηρήσει και να υπερασπιστεί την ελπίδα, που επαγγέλθηκε προεκλογικά και έδωσε με τις προγραμματικές της δηλώσεις στον ελληνικό λαό, ώστε να τον έχει αρωγό στους δύσκολους μήνες που ακολουθούν, τόσο σε ευρωπαϊκό, όσο και κυρίως στο εσωτερικό της χώρας:
 1. Επειδή η συζήτηση διεξάγεται επί παντός επιστητού προτιμότερο θα είναι οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες να τοποθετούνται στα θέματα που γνωρίζουν και για αυτά που αγνοούν να δηλώνουν ότι δεν τα γνωρίζουν. Μια τέτοια στάση θα εκτιμηθεί πολύ περισσότερο από τον κόσμο, που έχει βαρεθεί και απεχθάνεται το πρότυπο του πολιτικού, που τα ξέρει όλα.
 2. Στην κρίσιμη, αλλά και δημιουργική, περίοδο που διανύουμε προσωπικές στρατηγικές είναι δυσάρεστες στα μέλη και δεν βοηθούν την κοινή προσπάθεια. Όπως ξέρουμε η αρμόδια ομάδα εργασίας του κόμματος εξακολουθεί και μετά τις εκλογές να τροφοδοτεί καθημερινά τα στελέχη με ενημερωτικά non paper. Η έγκαιρη ενημέρωση όλων των στελεχών, που έχουν δημόσιο λόγο και η περιχαράκωση αυτού του λόγου στο κοινό πλαίσιο θα βελτιώσειτην δημόσια παρουσία του κόμματος.
 3. Ζητάμε να γίνει προσπάθεια, να μοιράζονται οι τηλεοπτικές εμφανίσεις από την διεύθυνση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και να μην υπάρχουν βουλευτές δυο ταχυτήτων ως προς τις εμφανίσεις στην τηλεόραση και στα ραδιόφωνα. Η νίκη μας στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 αναπτέρωσε τις ελπίδες του λαού, αλλά και μας γέμισε ευθύνες για την επιτυχία της συλλογικής μας προσπάθειας.
Η συνέλευση της Ο.Μ. Μοσχάτου. 

18/01/15

Αύριο Δευτέρα 19-1-2015, 9μμ θα γίνει κανονικά η συνεδρίαση της γραμματείας και της ανοιχτης εκλογικής επιτροπής για την προετοιμασία της συγκέντρωσης στο Μοσχάτο, της κεντρικής συγκέντρωσης, την δουλειά της τελευταίας εβδομάδας και της ημέρας των εκλογών.

Αποφάσεις Γραμματείας

13/01/2015

 1. Κέντρικό εκλογικό κέντρο στο Μοσχάτο θα είναι ο πολυχώρος ΣΥΡΙΖΑ, Αργοστολίου 67, που θα είναι ανοιχτός κάθε μέρα από τις 6.30μμ. Καλό είναι να περνάμε όλοι/όλες από εκεί. Για τον προγραμματισμό της προεκλογικής εκστρατείας και την επιτυχία της χρειαζόμαστε όλους.Το εκλογικό περίπτερο λόγω καιρού θα έχει δευτερεύοντα ρόλο. Είναι απαραίτητο την τελευταία εβδομάδα τότε που αρχίζει η ζήτηση του ψηφοδελτίου. Αποφασίστηκε το περίπτερο να στηθεί την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή ώστε το Σαββατο το πρωί καιρού επιτρέποντος να λειτουργήσει τις ώρες που δουλέυει η αγορά.
 2. Από τον Πολυχώρο θα ξεκινούν περιοδείες για μοίρασμα υλικού και συζήτηση με τον κόσμο. Ήδη σήμερα Τρίτη (ημέρα λαϊκής) έγινε από συντρόφους εξόρμηση και μοίρασμα υλικού. Συνεχίζουμε. Το Σάββατο 17-1 πρωί με κλιμάκιο υποψηφίων Βουλευτών περιοδεία στην Μακρυγιάννη. Το ραντεβού είναι 11.30μμ στον πολυχώρο. Επίσης περιοδεία με κλιμάκιο υποψηφίων θα γίνει και την Τρίτη 20-1 στην λαϊκή.
 3. Το Σάββατο το βράδυ γλεντάκι στον Πολυχώρο.
 4. Η προεκλογική συγκέντρωση στο Μοσχάτο θα γίνει την Τρίτη 20-1-2015, 6.30μμ στο πολιτιστικό κέντρο, Κωνσταντινουπόλεως & Σολωμού, με ομιλητές του υποψήφιους βουλευτές Β΄Αθήνας, Δημήτρη Βίτσα, Γιάννη Βαρουφάκη και Τζένη Βαλαλάκη. Θα κυκλοφορήσουν προσκλήσεις και θα φτιαχθού αφίσες. Θα υπάρξει και αυτοκίνητο με μεγαφωνική.
 5. Τα εκλογικά τμήματα στο Μοσχάτο είναι τελικά 34 και πρέπει όλα να καλυφτούν από αντιπροσώπους. Για λόγους κατάκτησεις του αποτελέσματος και περιφρούρη σης του πρέπει να εχουμε συνεχή παρουσία. Όλα δείχνουν ότι πάμε σε εκλογές οξύτατης πόλωσης και αυτή την φορά αυτό που διεκδικούμε είναι η αυτοδυναμία.

Απόφαση Συνέλευσης Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου

29/12/2014

«Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω από την Ευρώπη, το φάντασμα του αγανακτισμένου πολίτη.»


 1. Πριν αρχίσει η ανοδική πορεία ας θυμηθούμε ως ΣΥΡΙΖΑ, που βρισκόμαστε. Λίγο πριν αρχίσουν οι εκδηλώσεις των «αγανακτισμένων» ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν σε χαμηλά εκλογικά ποσοστά σε φάση «επανακίνησης».  Οι πλατείες των αγανακτισμένων ήταν το οξυγόνο, ο φρέσκος αέρας αναζωογόνησης, που εμπλούτισαν τους αγώνες, τις παραδόσεις την πολιτική της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ.
 2. Μετά από το καλοκαίρι του 2011 το κίνημα των πλατειών διακτινίστηκε  σε εκατοντάδες κινήσεις πολιτών με πολύμορφα αντικείμενα, όπου τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες της χώρας έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Αναφέρουμε χαρακτηριστικά το κίνημα της πατάτας, που εξελίχθηκε στις αγορές χωρίς μεσάζοντες, το κίνημα ενάντια στο χαράτσι, το κίνημα για την απρόσκοπτη πρόσβαση όλων στο δημόσιο αγαθό του ηλεκτρικού ρεύματος, το κίνημα ματαίωσης των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας με συγκεντρώσεις στα ειρηνοδικεία, τα κοινωνικά ιατρεία και φαρμακεία, τα κοινωνικά σχολεία, οι συλλογικές κουζίνες και οι προσπάθειες για το αλληλέγγυο καλάθι τροφής σε όσους δεν μπορούν με τα δικά τους εισοδήματα να εξασφαλίζουν τροφή.
 3. Η κρίση ξεκίνησε ως οικονομική αποδείχτηκε όμως ότι είναι και κρίση κοινωνική, οικολογική, πολιτική, είναι δηλαδή κρίση πολιτισμική. Το καταναλωτικό και παραγωγικό μοντέλο της χώρας αμφισβητείται όλο και περισσότερο από τους πολίτες. Τα μέλη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ, αυτοί που προσδοκούν από τον ΣΥΡΙΖΑ, όλο το προηγούμενο διάστημα ήταν και είναι εκεί στους αγώνες ενάντια στο μαύρο στην ΕΡΤ, στις Σκουριές της Χαλκιδικής ενάντια στην περιβαλλοντοκτόνα  εξόρυξη χρυσού, στους αγώνες ενάντια στο ξεπούλημα των παραλιών, στην κατεδάφιση της προστασίας των δασών για εξυπηρέτηση οικονομικών συμφερόντων,  στο ξεπούλημα από το ΤΑΙΠΕΔ της δημόσιας περιουσίας και των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας, της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ.
 4. Το «πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης», το πρόγραμμα των πρώτων κυβερνητικών μέτρων του ΣΥΡΙΖΑ, τις προτεραιότητες και την εμπειρία αυτών των κινημάτων ενσωμάτωσε, γι΄ αυτό και έδωσε ώθηση στην κοινή προσπάθεια. Η συνέχεια πηγαίνοντας προς τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 δεν μπορεί, παρά να είναι η πολιτική συμμαχία κατά πρώτο και κύριο λόγο με τα πολύμορφα κινήματα, που αναπτύχθηκαν στην χώρα μας και η συνθετική διαδικασία εμπλουτισμού του κυβερνητικού προγράμματος με τις προτάσεις τους και εμπειρίες τους.
 5. Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ σε όλη τη χώρα κατά κύριο λόγο από αυτό τον κόσμο των κοινωνικών κινημάτων πρέπει να στελεχωθούν. Είναι ο μεγάλος πλούτος του ΣΥΡΙΖΑ, είναι ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ.
 6. Βρισκόμαστε μπροστά σε εκείνη την ιστορική φάση, που παράλληλα με τις κυβερνητικές ευθύνες το επόμενο διάστημα θα κληθούμε να διαμορφώσουμε και το κόμμα της αριστεράς του 21ου αιώνα, το σύγχρονο αριστερό κόμμα. Ο τρόπος συγκρότησης των ψηφοδελτίων και της νέας κοινοβουλευτικής ομάδας θα είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα προς την κατεύθυνση του σύγχρονου αριστερού κόμματος.
 7. Να προστατεύσουμε το κόμμα μας από όσους βλέπουν την αριστερά ως καριέρα. Όσοι, όσες έχουν εκλεγεί δημοτικοί, περιφερειακοί σύμβουλοι, ευρωβουλευτές για να θέσουν υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές θα πρέπει με την κατάθεση της υποψηφιότητας να υποβάλλουν παραίτηση από τις αιρετές θέσεις που κατέχουν.
 8. Τα πολιτικά πρόσωπα έξω από τον ΣΥΡΙΖΑ, προερχόμενα από άλλους πολιτικούς, κομματικούς χώρους, που πληρούν τους όρους του συνεδρίου, δεν έχουν ψηφίσει μνημόνιο, δεν έχουν από θέσεις ευθύνης εφαρμόσει μνημονιακές πολιτικές και θέλουν να συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από προγραμματικές συμφωνίες, που εύκολα παραβιάζονται, να κριθούν από τα τοπικά συλλογικά όργανα και για την καθημερινή πολιτική και κοινωνική τους δράση.
 9. Με βάση τα παραπάνω η Ο.Μ. Μοσχάτου προτείνει ως υποψήφιους για μια θέση στο ψηφοδέλτιο της εκλογικής περιφέρειας της Β΄ Αθήνας τους
  • Τριανταφύλλου Μαρώ, (Αθήνα, 1963) Ιστορικός με ειδίκευση την Ύστερη Αρχαιότητα, με μεταπτυχιακές σπουδές στο Παρίσι και διδάκτωρ του Ιστορικού Αρχαιολογικού του Πανεπιστημίου Κρήτης, καθηγήτρια στη δημόσια Μέση Εκπαίδευση από το 1990, πεζογράφος και θεατρική κριτικός με την εβδομαδιαία στήλη "Από την πλευρά του Θεατή" στην εφημερίδα ΕΠΟΧΗ, στρατευμένη από την εφηβεία στην Αριστερά, υπήρξε μέλος της ΕΚΟΝ "Ρήγας Φεραίος" και κατόπιν του ΚΚΕ εσ., μετά την διάσπαση του 1987 προσχώρησε στο ΚΚΕ εσ . - Ανανεωτική Αριστερά και το ακολούθησε στην μετεξέλιξή του σε ΑΚΟΑ. Μέλος του ΣΥΡΙΖΑ από την εποχή της δημιουργίας του, μέλος τη Ο.Μ. Καλλιθέας και τώρα του Μοσχάτου, έχει χρόνια δράσης στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και διετέλεσε δημοτική σύμβουλος του δήμου Καλλιθέας με την Δημοτική Κίνηση Πολιτών Καλλιθέας. Συνδικαλίζεται στον εργασιακό της χώρο ως μέλος των ΣΥΝΕΚ Πειραιά. Ασχολείται με θέματα παιδείας, πολιτισμού και οικολογίας και είναι ενεργό μέλος του Δικτύου Αλληλεγγύης Καλλιθέας και της κίνησης πολιτών «Μεσοποταμία» στο Μοσχάτο με πεδίο δραστηριότητας την σίτιση και εκπαίδευση.
  • Κορολή Χρήστο. Γεννήθηκε το 1981 και μεγάλωσε στο Μοσχάτο. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται ως εκπαιδευτικός και μεταφραστής. Μιλά επίσης Γαλλικά και έχει κάνει σπουδές στην κλασική κιθάρα. Από το 2011 είναι ενεργό μέλος της κίνησης πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία. Έχει συμβάλει πολύ σημαντικά στην οργάνωση του Δικτύου  Εκπαιδευτικής Αλληλεγγύης, το οποίο λειτουργεί με μεγάλη επιτυχία στο πλαίσιο της Τράπεζας Χρόνου της Μεσοποταμίας. Από το 2012 είναι μέλος της Ο.Μ. του ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου.
  Επίσης προτάθηκαν και οι
  • Μαρκόπουλος Αχιλλέας και
  • Κρεμμύδας Άρης,
  που δεν έκαναν δεκτή την πρόταση παραιτούμενοι υπέρ των δυο προτεινόμενων υποψηφίων μέσα σε κλίμα  συντροφικότητας, ενότητας και αγωνιστικής διάθεσης για τον κοινό σκοπό.
 10. Συστράτευση,αγώνας να έρθει η ώρα της Αριστεράς.
Συνέλευση ΟΜ ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου.

Συντονιστική γραμματεία Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου

24/11/2014

Η συντονιστική γραμματεία της Ο.Μ.Μοσχάτου συνεδρίασε την Δευτέρα 24/11/2014. Κατά την συνεδρίαση αποφασίστηκε η διοργάνωση εκδήλωσης με θέμα το προσφυγικό μεταναστευτικό με ομιλητές από την ΠΓ ΣΥΡΙΖΑ την σ. Μάνια Μπαζέφσκι, τον Χάρη Παπαδόπουλο και εκπρόσωπο από την Διεθνή Αμνηστεία. Επίσης θα υπαρξει προσπάθεια συνεννόησης για παρεμβάσεις από Αλληλέγγυο σχολείο Μεσοποταμίας, Χαμόγελο του παιδιού, Ξενώνας Προσφύγων και θα γίνει προσπάθεια από την Οργάνωση να υπάρχει και διοικητικό στέλεχος της Περιφέρειας Αττικής. Η εκδήλωση θα γίνει την Παρασκευή 05/12/2014. Επίσης έγινε ενημέρωση από την ομάδα για την αυτοδιοίκηση για τα αποτελέσματα της πρώτης συνεδρίασης της και τον προγραμματισμό της. Η επόμενη γραμματεία θα γίνει την Δευτέρα 01/12/2014, 9μμ και θα είναι όπως πάντα ανοιχτή σε όλα τα μέλη.