14 Ιουν 2015

Απάντηση στο ερώτημα του αξιότιμου κυρίου Άδωνις.

Χθές, 12/6/2015, ο κύριος Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε ερώτηση προς τον υπουργό επικρατείας με θέμα κάποιες υποτιθέμενες «διαρροές» από το Πρωθυπουργικό γραφείο, οι οποίες, κατά την άποψή του επηρέασαν τον δείκτη του χρηματιστηρίου Αθηνών.

Παραθέτω την πρωτοκολλημένη επιστολή για να καταλάβουμε για τι πράγμα μιλάμε.





Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να απαντήσω στο ερώτημα του κυρίου «Άδωνις».
 
Η ερώτηση του κυρίου Άδωνις δεν βασίζεται σε κανένα πραγματικό στοιχείο, αλλά μόνο στις εικασίες του και στις ονειροφαντασίες του. Κάνει μια υπόθεση, χωρίς σύνδεση με την πραγματικότητα, «ρίχνει άδεια για να πιάσει γεμάτα», πχ πώς γνωρίζει ότι η συμφωνία δεν γράφεται, αφού όλα τα στοιχεία μας δείχνουν ότι από μέρα σε μέρα μπορεί να επέλθει συμφωνία.

Πώς μπορεί να προεξοφλήσει κανείς ότι μια διαρροή του Πρωθυπουργικού γραφείου ή ένα non paper, θα επηρεάσει τον δείκτη, όταν μάλιστα αναιρείται από το γερμανικό υπουργείο οικονομικών μέσα σε 20 λεπτά; Και γιατί μόνο αυτές οι δηλώσεις επηρέασαν τον δείκτη και όχι οποιαδήποτε άλλη δήλωση του Πρωθυπουργού, του Ολάντ και της Μέρκελ.

Είναι λογικό ότι κάθε δήλωση και πολιτική πράξη αυτών των ανθρώπων μπορεί να επηρεάζει τους δείκτες. Θέλουμε να υπενθυμίσουμε στον Άδωνις ότι εξ αιτίας δικών του δηλώσεων, καθώς και άλλων στελεχών της παράταξής του, έχουν αντληθεί τεράστια ποσά, (πάνω από 30 δισ.) από τις ελληνικές τράπεζες και έχουν προκληθεί αρκετά σκαμπανεβάσματα του δείκτη του χρηματιστηρίου και πολλά προβλήματα ρευστότητας στην ελληνική οικονομία. Αυτές οι δηλώσεις του ήταν, ή όχι, εκ του πονηρού; Πρώτον λοιπόν απ' όλους θα 'πρεπε να καταγγείλει τον εαυτό του και να μας πει αν έχει βγάλει λεφτά από τις δικές του δηλώσεις.

Δεν πρόκειται να ασχοληθούμε περαιτέρω με τις ψευδείς και ανυπόστατες καταγγελίες του Άδωνις. Αν έχει κάποια στοιχεία, να τα καταθέσει στους οικονομικούς εισαγγελείς, αν δεν έχει, δεν είναι παρά ένας συκοφάντης και ένας λασπολόγος. Έχουμε πολύ πιο σοβαρές δουλείες να κάνουμε από το ασχοληθούμε με την ανυπόστατη καταγγελία του αξιότιμου ανόητου κυρίου Άδωνις.



Μετά τιμής
Μιχάλης Καμηλιέρης
Mέλος της ομάδας επικοινωνίας της ΟΜ Μοσχάτου του ΣΥΡΙΖΑ