1 Φεβ 2014

Ένα Ριζοσπαστικό Δημοτικό Κίνημα

Tο νέο αυτοδιοικητικό σχήμα που οικοδομούμε έχει στον κορμό του πολίτες που στηρίζουν και συμμετέχουν στις δημοτικές κινήσεις «Πολίτες Μπροστά» και «Δράση Τώρα», πολίτες αριστερούς ,δημοκράτες, ,ανένταχτους προοδευτικούς πολίτες, που πιστεύουμε ότι η μοναδική ελπίδα σωτηρίας για την πόλη μας όπως και για τον τόπο μας, βρίσκεται στην ενεργή συμμετοχή όλων μας, στην εμπιστοσύνη, στις αστείρευτες δυνάμεις των απλών καθημερινών ανθρώπων του μόχθου και της δουλειάς, πολίτες όπου θα συνεχίσουμε τη δράση μας και την επόμενη μέρα των εκλογών όπως χρόνια τώρα κάνουμε. 

Πολίτες που δεν περιμένουμε την τελευταία στιγμή πριν τις Δημοτικές εκλογές για ν’ ανησυχήσουμε. Κάτοικοι που συμμετέχουμε σε κοινούς αγώνες και κινήματα για την υπεράσπιση κοινωνικών και εργασιακών δικαιωμάτων, για το δικαίωμα στην εκπαίδευση, την προστασία του περιβάλλοντος και των δημοσίων χώρων, για την απομόνωση του ρατσισμού. Κάτοικοι που συμμετέχουμε σε τοπικούς συλλόγους και φορείς με κοινωνικό και πολιτιστικό έργο.


Πολίτες που πιστεύουμε ότι, η παρέμβασή μας στις αυτοδιοικητικές εκλογές, πέρα από την τοποθέτησή μας στα ζωτικά τοπικά περιβαλλοντικά και κοινωνικά προβλήματα, οφείλει να έχει και μια σαφή κεντρική πολιτική στόχευση, που δεν είναι άλλη από πάλη για την ανατροπή των πολιτικών που ισοπεδώνουν την κοινωνία.

Απευθυνόμαστε, 

σε όσους πολίτες ,ανεξάρτητα από τις πολιτικοϊδεολογικές τους απόψεις αποδέχονται την ανάγκη να παλέψουν σε τοπικό επίπεδο με ανιδιοτέλεια για την αντιμετώπιση των τοπικών προβλημάτων που κάνουν μίζερη τη ζωή των ανθρώπων σε αυτή την πόλη.

σε όσους πολίτες ,συγκρούονται με αντιλήψεις ξενοφοβίας και κοινωνικού ρατσισμού απέναντι σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.


σε όσους πολίτες θεωρούν ότι μια δημοτική κίνηση δεν εξαντλεί τη δράση της μόνο στα πλαίσια του δημοτικού συμβουλίου, αλλά συμβάλλει στη δημιουργία εστιών αντίστασης και αλληλεγγύης στις γειτονιές.