31 Ιαν 2014

Συνάντηση για την υπεράσπιση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ στον Ταύρο


Η προσπάθεια ενημέρωσης του κόσμου και η κοινή απόφαση για ανάληψη πρωτοβουλιών για την υπεράσπιση της λειτουργίας του ΕΟΠΥΥ , συνεχίστηκε στον Ταύρο σε κοινή εκδήλωση της Πρωτοβουλίας Πολιτών και της Επιτροπής Ενάντια στο Κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ, που έγινε χθες στον Δημαρχείο Ταύρου. 

Πλήρεις και σοκαριστικές για τον τρόπο που διασπαθίστηκαν τα χρήματα των ταμείων του ΙΚΑ, για τον τρόπο που υποβαθμίστηκε συστηματικά η λειτουργία του με στόχο την παροχή πρωτοβάθμιας υγείας από ιδιωτικά κέντρα με συμμετοχή του ασφαλισμένου. 
Από τα στοιχεία που δόθηκαν είναι φανερό πως στο ΙΚΑ Ταύρου θα παραμείνουν μάλλον 4 γιατροί πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης. ΆΡΑ; 
Ελπίζουμε να μην επιβεβαιωθούν φήμες που λένε πως το ΙΚΑ στον Ταύρο θα κλείσει και θα μετατεθούν οι γιατροί του στο ΙΚΑ Μοσχάτου. 

Αναγκαία η συστράτευση πολιτών και γιατρών για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην παροχή υγείας για όλους. Αναγκαίοι οι αγώνες για την ανατροπή αυτής της πολιτικής που εφαρμόζεται στον τόπο μας . 
Οι διοργανωτές της εκδήλωσης θα συνεχίσουν τις δράσεις τους με έντυπη ενημέρωση των κατοίκων για το θέμα και προγραμματισμό κινητοποιήσεων σε συνεργασία με φορείς και γιατρούς της πόλης μας.