21 Ιαν 2014

Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ ΜΟΣΧΑΤΟΥ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ του 1ου έτους λειτουργίας





ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ

Το Μοσχάτο είναι δημοτική κοινότητα του Καλλικρατικού Δήμου Μοσχάτου – Ταύρου.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ στο Μοσχάτο έγινε για πρώτη φορά μετά τις εκλογές του Ιουνίου 2012. Την προσωρινή γραμματεία διαδέχτηκε η γραμματεία που εκλέχθηκε μαζί με τους αντιπροσώπους για τη συνδιάσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ τον Ιούνιο του 2013.

Από τις πρώτες προσπάθειες της γραμματείας ήταν η εξεύρεση χώρου στέγασης των δραστηριοτήτων. Από τον Μάιο του 2013 δημιουργήθηκε ο Πολυχώρος ΣΥΡΙΖΑ Μοσχάτου, στην οδό Αργοστολίου 67. Είναι -μετά από πολλές δεκαετίες- ο πρώτος χώρος της ριζοσπαστικής ανανεωτικής αριστεράς στο Μοσχάτο και τώρα πλέον ο μοναδικός χώρος κόμματος στη δημοτική κοινότητα του Μοσχάτου.

Στον χώρο έγιναν μέχρι τώρα, με καλή συχνότητα, εκδηλώσεις πολιτικού και  πολιτιστικού περιεχομένου.


·                     Πέρα από το γλέντι των εγκαινίων, έγινε έκθεση βιβλίου αμέσως μετά την έναρξη λειτουργίας του χώρου, με πάρα πολλούς τίτλους βιβλίων.
·                     Στις 12 Οκτώβρη έγινε η εκδήλωση για την επέτειο της απελευθέρωσης της Αθήνας από το Ε.Α.Μ.
·                     Έγινε επίσης παρουσίαση βιβλίων των Εκδόσεων Εύμαρος & Εκδόσεων των Συναδέλφων, που συνοδεύτηκε από μουσική βραδιά.  
·                     Από το Νοέμβριο του 2013 έχουμε ξεκινήσει τη σειρά "Ανοιχτές Συζητήσεις Πολιτικού Στοχασμού", σε συνεργασία με το Ινστιτούτο  Πουλατζά, με ικανοποιητική συμμετοχή.

Η οργάνωση λειτουργεί με εβδομαδιαία συνεδρίαση της γραμματείας σε σταθερή μέρα και ώρα και με μηνιαία συνέλευση των μελών. Με εξαίρεση τους μήνες Ιούλιο και  Αύγουστο του 2013, οι συνελεύσεις γίνονται κανονικά. Η συμμετοχή στις συνελεύσεις είναι της τάξης του 30% και το επίπεδο διαλόγου ικανοποιητικό. Η ανομοιογένεια των μελών, οι διαφορετικές τους προελεύσεις και  η πρόσφατη ίδρυση της οργάνωσης δημιουργούν μια τάση ανάθεσης, γι αυτό και στόχος μας είναι να εργαστούμε ώστε να ενταχθούν στην δουλειά της οργάνωσης όλοι και όλες οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες.

Η πολιτική μας επιλογή είναι η χωρίς καπελώματα πολιτική δουλειά στο δίκτυο αλληλεγγύης και στην επιτροπή αντίστασης κατά της κρίσης, που υπάρχει στην γειτονιά μας (καθώς και στα πλαίσια άλλων κινήσεων πολιτών, συλλογικοτήτων και συλλόγων).

Σε ότι αφορά τα θέματα του Δήμου, είμαστε στη διαδικασία ενοποίησης όλων των δυνάμεων του χώρου, με στόχο μια νέα δημοτική κίνηση -μια διαδικασία με μεγάλες απαιτήσεις. Εργάστηκε γι αυτό επιτροπή από μέλη της οργάνωσης μαζί με μέλη από την Οργάνωση Μελών Ταύρου. Η γραμματεία πιστεύει ότι, πέρα από την αρχική οργανωτική της δουλειά, δεν είναι σωστό να επέμβει στις εσωτερικές διαδικασίες της δημοτικής κίνησης, σεβόμενη την ανεξαρτησία των χώρων.

Οι άμεσοι στόχοι της νέας γραμματείας, που έχει ήδη εκλεγεί, είναι (μεταξύ άλλων):
·                     Η εγγραφή νέων μελών.
·                     Η ικανοποιητική λειτουργία του Πολυχώρου, ώστε να αποτελέσει λέσχη και στέκι, χώρο καθημερινής συνάντησης για τον προοδευτικό κόσμο του Μοσχάτου και χώρο εκδηλώσεων κοινωνικού και πολιτιστικού ενδιαφέροντος.
·                     Ο καταμερισμός της δουλειάς σε περισσότερα μέλη και η δημιουργία ομάδων εργασίας, ώστε να κεντρίσουμε το ενδιαφέρον των μελών για συμμετοχή τους στις εκδηλώσεις.

Απέχουμε λίγους μήνες από τις εκλογές του Μαΐου 2014 και η Οργάνωση Μελών του Σύριζα Μοσχάτου θέτει ήδη το χρονοδιάγραμμα δράσεων προεκλογικού χαρακτήρα, παράλληλα με τις άλλες κινήσεις και δράσεις της.