4 Ιουν 2016

Η ΠΕΡΙΦ.ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ !!

Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Τουριστικής Προβολής
κα Ελένη Δημοπούλου κατά τη διάρκεια της ομιλίας της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Περιφέρεια Αττικής διοργάνωσε στη Βασιλεία της Ελβετίας εκδήλωση με τίτλο: «Αττική: Ένας πολυδιάστατος τουριστικός προορισμός για όλο το χρόνο!», τη Δευτέρα 30 Μαΐου 2016, στην αίθουσα “The Printing Room, Druckereihalle im Ackermannshof”.
Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η προβολή της Αττικής, ως μοναδικού τουριστικού προορισμού για ολιγοήμερες διακοπές σε όλες τις εποχές του χρόνου!
Αναλύθηκαν με άμεσο τρόπο τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Αττικής Γης: το ήπιο κλίμα και το αττικό φως, η γαστρονομία, ο κλασσικός και ο μοντέρνος πολιτισμός μας, ο θαλάσσιος τουρισμός (yachting - sailing), τα επισκέψιμα οινοποιεία της Αττικής και τα εξαιρετικά κρασιά της, η υπέροχη κουζίνα της και οι μοναδικές φυσικές ομορφιές της, η διασκέδαση και η νυχτερινή ζωή και φυσικά η ζεστή φιλοξενία των κατοίκων της, που κάνουν την Αττική ένα μοναδικό προορισμό σε όλη τη Μεσόγειο!
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης η ομάδα της τουριστικής προβολής της Διεύθυνσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής, με το συντονισμό της εντεταλμένης Περιφερειακής Σύμβουλου για την Τουριστική Προβολή της Αττικής, κυρίας Ελένης Δημοπούλου, είχε επαφές με την ελληνική ομογένεια και Ελβετούς φιλέλληνες που αποτελούν ενεργούς πολλαπλασιαστές της κοινής γνώμης στην Ελβετία.
Στην εκδήλωση έγινε επίσης παρουσίαση των επισκέψιμων οινοποιείων και  γευσιγνωσία των κρασιών της Αττικής από την κυρία Ακριβή Μπέλμπα, εκπρόσωπο της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα της Αττικής (ΕΝΟΑΑ), συνοδεία ελληνικών γεύσεων.
Η εκδήλωση της Περιφέρειας Αττικής είχε την στήριξη και την συνεργασία του γραφείου του ΕΟΤ Αυστρίας, ενώ διοργανώθηκε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Ελλάδος στην Βέρνη και της Πρέσβης, κας Χαρά Σκολαρίκου που την τίμησε με την παρουσία της.  Επίσης, παραβρέθηκαν η Πρόεδρος του Κύκλου των Φίλων της Ελλάδας στη Βασιλεία, κυρία Κατερίνα Wahli, ο Εφημέριος της Ελληνικής Ορθόδοξης Ενορίας Βορειοδυτικής Ελβετίας στη Βασιλεία, Πατήρ Κωνσταντίνος Κοσμίδης και πολλοί Ελβετοί φιλέλληνες.


Ακολουθούν φωτογραφίες της εκδήλωσης:
Η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος σε θέματα Τουριστικής Προβολής κα Ελένη Δημοπούλου μαζί με την Πρέσβη της Ελλάδος στη Βέρνη κα Χαρά Σκολαρίκου.

Η εκπρόσωπος της Ένωσης Οινοπαραγωγών του Αμπελώνα Αττικής (ΕΝΟΑΑ) κα Α. Μπέλμπα κατά την παρουσίαση και  γευσιγνωσία των Αττικών οίνων.

Η ομάδα της Δ/νσης Τουρισμού της Περιφέρειας Αττικής,
μαζί με την 
Πρέσβη της Ελλάδος στη Βέρνη κα Χαρά Σκολαρίκου και
την εκπρόσωπο της (ΕΝΟΑΑ) κα Ακριβή Μπέλμπα