22 Απρ 2016

ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΑΤΟ ΔΟΣΕΙΣ.......

Αποτέλεσμα εικόνας για eurostat


ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΚΑΤΟ ΔΟΣΕΙΣ.......

ΤΟΥ ΜΠΑΜΠΗ ΜΠΙΛΙΝΗ
"Ετσι είναι, αν έτσι νομίζετε". 
Εντάξει, οι δεξιοί ερμηνεύουν το πλεόνασμα του 2015, που ανακοίνωσε η eurostat, με την υπερφορολόγηση της μεσαίας τάξης, όπως ας πούμε Παπασταύρος, Μπόμπολας κ.α. που πέρασαν από το ταμείο και τους πείραξε. Μιλούν για στάση πληρωμών του δημοσίου, όταν οι οφειλές του δημοσίου πρός τρίτους, που είναι πολλές και μεγάλες και πρέπει να αποκλιμακωθούν, το 2015 δεν ανέβηκαν δραματικά σε συγκριση με το 2014.
Από την άλλη οι πολύ αριστεροί μιλούν για ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, όταν το 2015 δεν έγινε καμιά σύμβαση - ακόμα και τώρα παρά τις όποιες εξαγγελίες δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί καμιά σύμβαση, ώστε να φτάσει στο ταμείο. Μιλούν για περικοπές, που το 2015 δεν έγιναν ή για φοροεπιδρομή όταν το 2015 δεν είχαμε μεγάλη αλλαγή στην φορολόγηση. Ακόμα και η αύξηση του μειωμένου ΦΠΑ σε κάποια νησιά έγινε μετά το καλοκαίρι προς το τέλος του έτους. 
Τοτε;
Η εκθεση της eurostat λέει για αύξηση της εισπραξιμότητας των φόρων.
Καμιά φορά τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Με τις εκατό δόσεις οι πολίτες έκαναν την προσπάθεια να βάλουν σε μιά τάξη τα οικονομικά τους να ξεφύγουν από τον βραχνα, που κατέστρεφε την κάθε τους μέρα. 
Οι εκατό δόσεις -παρά την αρνητική στάση των δανειστών και τις κραυγές για μονομερή ενέργεια των τροϊκανών εσωτερικού - έιναι ένα μεγάλο βήμα, το πρώτο, προς την νέα εκκίνηση.