2 Φεβ 2016

“ Δικαίωση για τον υπουργό Επικρατείας ”

Δικαιώθηκε από την Επιτροπή πόθεν έσχες ο Α. Φλαμπουράρης

Ο Αλέκος ΦλαμπουράρηςΟ Αλέκος Φλαμπουράρης
Δικαιώθηκε από την Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης. Αντίθετα παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη, ως είχε αποφασιστεί πρόσφατα, ο πρ. υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Επιτροπή πόθεν έσχες της Βουλής, δεν τίθεται πλέον κανένα θέμα ως προς το πόθεν έσχες του υπουργού Επικρατείας. Την απόφαση, η οποία δικαιώνει απόλυτα τον Αλ. Φλαμπουράρη, ψήφισαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η απόφαση ελήφθη με θετική ψήφο των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Βαρεμένος και Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο εισαγγελέας της αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου χρήματος», ο υποδιοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο εκπρόσωπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Την απόφαση καταψήφισαν ο βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης και ένας αρεοπαγίτης.

Ο πρ. υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης παραπέμπεται στη Δικαιοσύνη, όπως είχε αποφασιστεί σε προηγούμενη συνεδρίαση. Ο Γκ. Χαρδούβελης απέστειλε υπόμνημα για την περίοδο που ήταν οικονομικός σύμβουλος του πρ. πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου και δεν κατέθετε δήλωση πόθεν έσχες, ενώ παράλληλα έστελνε χρήματα στο εξωτερικό. Η Επιτροπή δεν άλλαξε την αρχική της απόφαση για παραπομπή στον εισαγγελέα. Όσον αφορά την περίοδο που ο Γκ. Χαρδούβελης ήταν υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, η Επιτροπή αποφάσισε να υπάρξει κατά προτεραιότητα έλεγχος στο πόθεν έσχες του.