7 Ιαν 2015

ΤΟ ΠΑΡΤΥ ΑΡΧΙΣΕ !!

Γκι Φερχόφστατ(πρόεδρος των Φιλελευθέρων στο ΕΚ)

Μια έξοδος της Ελλάδας θα κόστιζε πολύ ακριβά

 στην ευρωζώνη !!


Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ενδεχόμενη έξοδος θα συνιστούσε σοβαρή απειλή για την οικονομική ανάκαμψη των περισσότερων χωρών της Ευρωζώνης, είπε και σημείωσε ότι η εναλλακτική δεν είναι να ξαναρχίσουμε να συζητάμε για ενδεχόμενη αποχώρηση χωρών από το ευρώ, αλλά να αρχίσουμε μια θαρραλέα συζήτηση σχετικά με την ανάπτυξη στην Ευρωζώνη και τα κράτη μέλη.Πηγή: http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=64119318

Πιερ Μοσκοβισί 
Ο Πιερ Μοσκοβισί εκτίμησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας έχει «ήδη εξελιχθεί» και δήλωσε πως: «μπορούμε να συνεργασθούμε μαζί του υπό ορισμένους όρους, εάν βρούμε μία κοινή γλώσσα. Δεν πρέπει να θεωρούμε ότι αποκλείεται να συνεργασθούμε με τον κ. Τσίπρα. 
Μάρτιν Σουλτς
«Πρέπει να είναι σαφές για όλους: δεν υπάρχει ζήτημα εξόδου από το ευρώ. Οι αυθαίρετες συμβουλές, οι οποίες δίνουν στους ανθρώπους στην Ελλάδα το αίσθημα ότι δεν είναι αυτοί που αποφασίζουν με την ψήφο τους για το μέλλον τους, αλλά οι Βρυξέλλες ή το Βερολίνο, σπρώχνουν ίσως ακόμη και τους ψηφοφόρους στην αγκαλιά ριζοσπαστικών δυνάμεων»

Στη Γερμανία και συγκεκριμένα ο επικεφαλής του αριστερού κόμματος Die Linke, Μπέρντ Ρίξενγκερ, ο κ κατηγόρησε Μέρκελ και Σόιμπλε ότι «προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν την Ελλάδα μέσω απειλών λίγες εβδομάδες πριν τις εκλογές», ενώ σε παρόμοιες δηλώσεις προέβη και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του SPD, Κάρστεν Σνάιντερ.
Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου, Στέφαν Ζάιμπερτ, πάντως, σήμερα Δευτέρα, εμφανίστηκε καθησυχαστικός, λέγοντας ότι στόχος της γερμανικής κυβέρνησης είναι η σταθεροποίηση της ευρωζώνης μαζί με όλα τα μέλη της, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας.

Independent: Αν Το Grexit Ήταν Η Λύση, Θα Είχε Ήδη Συμβεί

Ο Independent εκτιμά ότι αυτό θα ήταν καταστροφικό και για την ευρωζώνη καθώς ο παράλογος πανικός εξαπλώνεται από τράπεζα σε τράπεζα και από χώρα σε χώρα με το ευρώ να βρίσκεται σε νέα χαμηλά επίπεδα σε σχέση με το δολάριο.


Οι 300 του Τσόμσκι:

αλλαγή στην Ελλάδα, αλλαγή στην Ευρώπη

.

Επιστολή από τη Γαλλία:

Φτάνει πια! Έλληνες μη φοβάστε!