24 Οκτ 2014

ΤΡΙΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δημοτικού Συμβουλίου Μοσχάτου-Ταύρου, 22-10-2014.

Με την ΚΥΑ (ΦΕΚ 2429Β/12-9-2014) μεταβιβάζουν στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ» 757.500τμ της παραλίας του Φαληρικού Όρμου από Κηφισό μέχρι Εσπλανάδα. Δηλαδή μεταβιβάζουν και τον χώρο που πρέπει να γίνουν τα απολύτως απαραίτητα έργα υποδομής, αντιπλημμυρικά, πεζοδιαβάσεις, για την ασφάλεια των πολιτών και την προστασία της περιουσίας των κατοίκων. Συνδέουν τα έργα υποδομής, ως μη οφείλουν, με την υπόλοιπη ανάπλαση. Άλλωστε αυτό έκαναν μέχρι τώρα οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ, γιατί ήθελαν να μας εκβιάζουν με τα έργα υποδομής, να δεχτούμε το ξεπούλημα της παραλίας. Τα έργα υποδομής πρέπει να γίνουν άμεσα από την πολιτεία, που τα οφείλει, και όχι από μια ΑΕ ως υποσύνολο σε μια συνολική ανάπλαση με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.
Την έχουν διαβάσει την ΚΥΑ οι κ. Ευθυμίου, Δαμηλάκος, Μπούτσης και άλλοι σύμβουλοι της πλειοψηφίας;
Συμφωνούν;
Υποτάσσονται στον εκβιασμό;

Ως το 2010 όλοι οι νόμοι και αποφάσεις ανέφεραν για οικολογικό πάρκο. Το δίδυμο Παπακωνσταντίνου - Σηφουνάκη με τον πάντα απαραίτητο Α. Ματιάτο (προσωπική επιλογή Α. Σαμαρά, πολιτικό μηχανικό, ιδιοκτήτη κατασκευαστικής, δημιουργός των γραφείων ΝΔ στη Συγγρου κ.α. - εφ. Ελευθεροτυπία 20-10-2014) άλλαξε την ρητορική, αλλά και την νομοθεσία από οικολογικό πάρκο σε ανάπλαση. Ρωτήθηκε και πολύ περισσότερο συμφώνησε το Μοσχάτο σε αυτό;

Στην συνεδρίαση του ΔΣ Μοσχάτου – Ταύρου ο δήμαρχος κ.Ευθυμίου ανέφερε και σωστά, ότι η αναλογία πρασίνου – δόμησης, στα σχέδια που έκανε το ίδρυμα Νιάρχου και έγιναν ΠΔ/2013, είναι 60-40. Υπενθυμίζω ότι η αναλογία δόμησης – αδόμητου χώρου στο ΒΙ.ΠΕ (Βιομηχανική Περιοχή). Σχιστού σχεδιάστηκε να είναι 50-50. Που είναι το Πάρκο;

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ: Ας κρατήσουμε ως θετικό την ομόφωνη απόφαση του ΔΣ ενάντια στην εκχώρηση της παραλίας στην «Παράκτιο Αττικό Μέτωπο ΑΕ». Η αλλαγή του πολιτικού σκηνικού στην χώρα γενικότερα και στην Αττική ειδικότερα γεννούν την ελπίδα για ΑΜΕΣΗ δικαίωση των πολύχρονων αγώνων των κατοίκων του Μοσχάτου και των ενεργών πολιτών του λεκανοπεδίου. «ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΚΟ Η ΠΑΡΑΛΙΑ». Αρκεί να έχουμε στο νου ότι:
«Δεν μπορούμε να λύσουμε προβλήματα, αν χρησιμοποιήσουμε τον ίδιο τρόπο σκέψης μ΄ αυτόν, που τα δημιούργησε». Albert Einstein.

24-10-2014
Μπάμπης Μπιλίνης