5 Σεπ 2014

N. Βούτσης: Γιατί δεν στέλνετε το ΣΔΟΕ στις offshore, θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι βίλες; (βίντεο)

 «Δεν αποδεχόμαστε το πλαίσιο των δεσμεύσεων ως προς τα ποσά που θέτουν οι δανειστές. Η χώρα πρέπει να κινηθεί έξω από τη μέγγενη αυτή», δήλωσε ο Νίκος Βούτσης στο ΣΚΑΪ.


«Δεν αποδεχόμαστε το πλαίσιο των δεσμεύσεων ως προς τα ποσά που θέτουν οι δανειστές. Η χώρα πρέπει να κινηθεί έξω από τη μέγγενη αυτή» δήλωσε ο Νίκος Βούτσης στο ΣΚΑΪ και τόνισε ότι «οι απαντήσεις στο ερώτημα «που θα βρεθούν τα λεφτά» εμπεριέχουν το στοιχείο της αντιπαράθεσης». Ενδεικτικά αναφέρθηκε στις υποθέσεις που εκκρεμούν εκκρεμούν επί πόσα χρόνια στο ΣΔΟΕ τις οποίες ανέδειξε και χθεσινή επίσκεψη του  Αλέξη Τσίπρα. Χαρακτηριστικό δε είναι ότι «για πρώτη φορά το ιδιωτικό χρέος προσεγγίζει για πρώτη φορά το κρατικό χρέος». Ενώ ρώτησε την κ. Μακρή που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στο πάνελ γιατί δεν πάνε οι ελεγκτές στο Κρανίδι, γιατί δεν ελέγχουν τις off shore δηλαδή και αν προτίθεται να πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι βίλες.
«Μείωση του χρέους θα προέλθει από ένα σύνολο μέτρων και διευθετήσεων, στην καρδιά αυτών των διευθετήσεων ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους» τόνισε ο Ν. Βούτσης προσθέτοντας ότι «μετά την κατάργηση των Μνημονίων και των εφαρμοστικών νόμων, αν στη συζήτηση προκύψει ότι χρειάζεται ένα μείγμα τέτοιων μέτρων που να ενισχύουν την απομείωση του χρέους, δηλαδή μία ταυτόχρονη επιμήκυνση με μικρά επιτόκια είναι προφανές ότι θα συζητηθεί. Το κρίσιμο όμως είναι ότι πρέπει να διαγραφεί το μεγαλύτερο μέρους του χρέους, γιατί αλλιώς θα είναι μόνιμη η επιτήρηση και η δαμόκλειο σπάθη πάνω στις επόμενες γενιές».
Κάθετη είναι η αντίθεση του ΣΥΡΙΖΑ σε οποιαδήποτε μακρόπνοη ομηρία, «ούτε κατά διάνοια από μόνο του ως μέτρο, η επιμήκυνση, γιατί θα υπονομεύσουμε τις επόμενες γενιές και δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα», ξεκαθάρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Επιπλέον άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο του παγώματος της αποπληρωμής των τοκοχρεωλυσίων μονομερώς, αν υπάρχει πρόβλημα στη συζήτηση. Δηλαδή «δεν πρόκειται τους πόρους του ελληνικού λαού να τους δίνουμε για τοκοχρεωλύσια».
Συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα διαμορφώνονται σε Ελλάδα και Ε.Ε.
Προχωράμε συστηματικά στη διαμόρφωση συνθηκών εργασιακού μεσαίωνα στην Ελλάδα και σε όλη την Ε.Ε. το οποίο θα αποτελεί και τομή στον πολιτισμό της εργασίας, δήλωσε ο Ν. Βούτσης επισημαίνοντας ότι «τις απεργίες τις κάνουν οι εργαζόμενοι όχι οι συνδικαλιστές» αν δεν συμμετέχουν γίνεται υπό το φόβο της απόλυσης ή της οικονομικής δυσπραγίας. Το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στην πλήρη χειραφέτηση των εργοδοτών ώστε να δρουν καταστρατηγώντας τα δικαιώματα και απειλώντας την ίδια την ύπαρξη του συνδικαλιστικού κινήματος.
Η συζήτηση στο Παρίσι είναι μεν προκαταρκτική, αλλά όσο δεν μπαίνουν στα κρίσιμα ζητήματα της πολιτικής, δηλαδή τη συζήτηση για το χρέος, τα πράγματα δυσκολεύουν γιατί «αφού δεν θέτει η κυβέρνηση το ζήτημα του χρέους, θα τεθεί σε άλλο επίπεδο και υπό δυσμενέστερες συνθήκες».
Αναφορικά με τις εξαγγελίες που θα υπάρξουν από την κυβερνητική πλευρά στα πλαίσια της ΔΕΘ ο Ν. Βούτσης υποστήριξε ότι απαιτείται «ριζικός αποπροσανατολισμός στον πηρύνα της πολιτικής, οποιαδήποτε φοροελάφρυνση όμως είναι θετική, γιατί ενδέχεται «να αυτοκτονήσει ένας άνθρωπος λιγότερο».
Υποστήριξε μάλιστα ότι υπάρχει πλήρης απόσπαση της κοινωνίας από το κυβερνητικό έργο. Αντίθετα στον τομέα αυτό «θα τοποθετηθεί σε όλα τα κρίσιμα ζητήματα ο ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ με άμεσα μέτρα, κοστολογημένα και συγκεκριμένα».
Αναφορικά με ερώτηση που τέθηκε για το θέμα αποχώρησης ή μη από το ΝΑΤΟ, ο Ν. Βούτσης απάντησε ότι: «Το ΝΑΤΟ είναι ένας οργανισμός όχι μόνο άχρηστος αλλά και επικίνδυνος. Είναι ένας οργανισμός που οφείλουμε να εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση να διαλυθεί υπέρ δυνάμεων του ΟΗΕ, της Ε.Ε. και αμυντικών δυνάμεων. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα εργαστεί ώστε να διαλυθεί το ΝΑΤΟ».
Kατ. Μπρέγιαννη
 
- See more at: http://www.left.gr/news/n-voytsis-giati-den-stelnete-sdoe-stis-offshore-tha-plirosoyn-enfia-oi-viles-vinteo#sthash.Yz8z1b3G.uwwL35m7.dpuf