27 Ιουν 2014

Α. Τσίπρας: "Κοινωνική και πολιτική συσπείρωση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ".



Ελλάδα Μιλώντας στην συγκέντρωση στο Τιτάνια, το απόγευμα της Πέμπτης, ο Αλ. Τσίπρας σημείωσε ότι πρώτος άμεσος στόχος είναι να μην ψηφισθεί το σχέδιο νόμου για την λεγόμενη «μικρή ΔΕΗ», το οποίο η κυβέρνηση προτίθεται να φέρει στο θερινό Τμήμα της Βουλής την επόμενη Τετάρτη.
  Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε στην ομιλία του ότι: "Σήμερα κάνουμε την αρχή. Έχουμε μπροστά μας μία δύσκολη μάχη. Η ευρεία κοινωνική πλειοψηφία χτίζεται βήμα-βήμα. Αυτό μπορεί να γίνει με τον πιο γρήγορο ρυθμό όταν υπάρχει κοινωνική πλειοψηφία που συμπαρατάσσεται με τους στόχους μας. Είμαι βέβαιος πως υπάρχει και είναι μαζί μας". 

Επεσήμανε επίσης, ότι «Η επιλογή να υπερασπιστούμε το δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, το δημόσιο πλούτο, τους αιγιαλούς και ό,τι άλλο ετοιμάζονται να παραδώσουν σε κρατικοδίαιτα και επιδοτούμενα ιδιωτικά συμφέροντα, είναι υπεράσπιση της δημόσιας σφαίρας».

Το παρόν έδωσαν εκπρόσωποι από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, την Κοινωνία Πρώτα, την Κοινωνική Συμφωνία, τους Οικολόγους- Πράσινους, οι πρώην βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Μάρκος Μπόλαρης και Θεοδώρα Τζάκρη, πρώην στελέχη της ΔΗΜΑΡ, κοινωνικοί φορείς, συνδικάτα, κινήματα και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η ΔΗΜΑΡ με οριακή πλειοψηφία αποφάσισε να μην παρευρεθεί στην πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, θα καταψηφίσει το νομοσχέδιο και θα αποστείλει επιστολή για τη συστράτευση στον αγώνα κατά της ιδιωτικοποίησης της ενέργειας.
 
Επί ποδός οι εργαζόμενοι της επιχείρησης σε όλη την Ελλάδα: η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ ανακοίνωσε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις με έναρξη την ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου. 

Το εν λόγω θέμα έχει αρχίσει να προκαλεί την ίδια στιγμή κύμα τοπικών αντιδράσεων, ιδίως σε περιοχές που ζουν από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού.

Το απόγευμα της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε στην Πτολεμαΐδα, συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο ξεπούλημα  της ΔΕΗ, από φορείς, συλλογικότητες και πολίτες. - See more at: http://stokokkino.gr/article/9568/Tsipras-koinoniki-kai-politiki-suspeirosi-enantia-stin-idiotikopoiisi-tis-DEI#sthash.9ivBWB5l.T6ro0k4U.dpuf