28 Απρ 2014

Στο κανάλι της Βουλής το DEBATE της 15ης Μαΐου, με τη συμμετοχή του Αλέξη Τσίπρα.



Στις 15 Μαϊου η «Βουλή Τηλεόραση» θα μεταδώσει απευθείας το debate που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή και των 5 υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση στην ιστοσελίδα της Βουλής:
Στις 15 Μαϊου η Βουλή Τηλεόραση θα μεταδώσει απευθείας την πρώτη συζήτηση αντιπαράθεσης (debate) που θα διεξαχθεί με τη συμμετοχή και των 5 υποψηφίων για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Οι Ζαν- Κλωντ Γιούνκερ υποψήφιος του Ευρωπαϊκού Λαϊκου Κόμματος,  ο Μάρτιν Σουλτς, νυν πρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και υποψήφιος των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών,  ο Γκι Βερχόφσταντ, νυν επικεφαλής της ομάδας των Φιλελευθέρων Δημοκρατών και υποψήφιος του ίδιου κόμματος, η Σκα Κέλλερ υποψήφια του Κόμματος των Πρασίνων και ο Αλέξης Τσίπρας, πρόεδρος του ΣΥ.ΡΙΖ.Α και υποψήφιος του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, θα αναπτύξουν τις θέσεις τους στην αίθουσα της ολομέλειας στο ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες ενώπιον κοινού 300 ή και 500 πολιτών.
Θα συντονίσει η Ιταλίδα δημοσιογράφος Μόνικα Ματζόνι παρουσιάστρια  και διευθύντρια του ιταλικού δημόσιου σταθμού  RAI News24.
Η συζήτηση  θα χωριστεί σε τρία μέρη με διαφορετική θεματολογία το καθένα. Κάθε υποψήφιος θα έχει στη διάθεσή του λίγα λεπτά προκειμένου να παρουσιάσει την υποψηφιότητά του και μόλις 1 λεπτό για να απαντήσει στις ερωτήσεις που θα ακολουθήσουν ή να σχολιάσει τις απαντήσεις των αντιπάλων του. Η κύρια γλώσσα των συμμετεχόντων θα είναι τα αγγλικά, αλλά θα υπάρχει ταυτόχρονη διερμηνεία στις 23 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Οι πολίτες από όλη τη Ευρώπη θα μπορούν να σχολιάζουν τη συζήτηση μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τον κωδικό #tellEUROPE.
Η συζήτηση, συμπαραγωγής Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και Eurovision, διάρκειας 90’, θα προσφερθεί στους τηλεοπτικούς σταθμούς όλων των χωρών της ΕΕ. Της απευθείας μετάδοσης θα προηγηθεί ημίωρη ενημερωτική συζήτηση την οποία θα διεξαγάγουν οι δημοσιογράφοι της Βουλής Τηλεόρασης Ματρώνη Δικαιάκου και Αλεξία Κουλούρη οι οποίες θα φιλοξενήσουν στο στούντιο του σταθμού τον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνο Καρβούνη.
Η μετάδοση θα αρχίσει στις 22:00. Θα είναι διαθέσιμη και μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα της Βουλής των Ελλήνωνwww.hellenicparliament.gr.
Ο  διάδοχος του σημερινού πρόεδρου, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, πρώτη φορά στα χρονικά και κατά τα προβλεπόμενα από τη Συνθήκη της Λισαβόνας θα εκλεγεί από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
- See more at: http://left.gr/news/sto-kanali-tis-voylis-debate-tis-15is-maioy-me-ti-symmetohi-toy-al-tsipra#sthash.Gw2J34Kb.5Oa36D8d.dpuf